MGS
MGS
MGS
Project:
MGS
Client:
Manchester Grammar School
Location:
Manchester, UK
Completion:
2009
Area:
1500m²
Value:
£2million
Visualisation:
Paul Harrison

Harrison Ince was commissioned in March 2008 to design a new theatre for Manchester Grammar School with a budget of £2 million. The brief for the project was to create a new state of the art theatre within the confines of the existing building. This involved stripping the theatre back to the shell and reconfiguring the layout of the stage to create a new modular stage with orchestra pit and a comfortable 200 person seating arrangement. There was also the addition of a new 15m tall fly tower above the stage to allow for the flying of scenery in and out. A new foyer was created behind the seating with a modern entrance canopy and improved access to the building.